Ish të përndjekurit, emrat që përfitojnë dëmshpërblim

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

 

Ministria e Financave vijon publikimin e emrave në radhët e ish të përndjekurve politikë që përfitojnë këstin e dytë të dëmshpërblimit. Bëhet fjalë për 1000 përfituesit e rinj që do të marrin paratëpër shkak të viteve të burgut që kanë kryer gjatë regjimit komunist. Në radhën e personave që presin të dëmshpërblehen janë ende shumë ish të përndjekur, të cilët pritet të miratohen nga Këshilli i Ministrave.

Dokumentacionet

Çdo person që gjen emrin në këtë listë, për shembull nëse i burgosuri është ende gjallë, ai duhet të paraqesë pranë filialit të Ministrisë së Financave këto dokumente:

 – Numrin e llogarisë që ka hapur në bankë.

– Fotokopjen e kartës së identitetit.

Personat që renditen në listën e vendimit të Këshillit të Ministrave, paraqiten pranë institutit të të Përndjekurve Politikë, ku bëjnë dorëzimin e dokumenteve në institucionin e ngarkuar nga Ministria e Financave. Personat duhet të paraqiten në zyrën e dorëzimit të dokumenteve ditën e martë dhe ditën e enjte.  

 

Si po shkon procesi i dëmshpërblimit

Deri më tani janë miratuar nga Këshilli i Ministrave 22  vendime. Pagesat e këstit të parë kanë filluar që në muaj mars 2009 dhe vazhdojnë. Ministria e Financave, sipas buxhetit të vënë në dispozicion, shpërndan këstet e dëmshpërblimit për ish të dënuarit politike me këtë radhë:

– Këstin e parë për ata që nuk janë paguar deri tani për arsye të mungesës së dokumentacionit të plotë apo miratimit me vonesë të dëmshpërblimit.

– Këstin e dytë për ish të dënuarit politik që jetojnë dhe kanë moshë mbi 65 vjeç.

– Këstin e dytë për ish të dënuarit politik që jetojnë dhe kanë moshë nën 65 vjeç, si dhe trashëgimtarët ligjore të ish të dënuarve  që nuk jetojnë.

 Osman Dedja

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *