Ja 5 ushqimet që dëmtojnë jetën seksuale

cift i merziturKripa
Futja e lartë e natriumit në organizëm është njëri ndër shkaktarët kryesorë të tensionit të lartë të gjakut (thuhet në studimin më të ri të Universitetit Tulejn), shkakton disfuniksionin erektil, i cili nuk mund të trajtohet me medikamente të përmirësimit të libidos.

Soja
Një studim që e ka bërë Universiteti i Harvardit zbulon që ushqimi i pasur me sojë mund të shkaktojë disfunksionin erektil. Kështu ndodh për shkak se soja shton nivelin e estrogjenit në organizëm dhe ul nivelin e testosteronit.

Artikujt në konserva
Brenda secilës konservë gjendet kimikati Bisfenol A. Meshkujt të cilët i ekspozohen nivelit të këtij kimikati kanë katër herë më shumë shanse të disfunksionit erektil dhe shtatë herë më shumë shanse me problemin e ejakulimit.

Yndyrat
Janë makro-nutriene më të këqija për shëndetin e sistemit kardiovaskular, ndërkaq ereksioni varet nga shëndeti i zemrës dhe nga puna e rregullt e saj.

Sheqeri
Hulumtimet kanë treguar që niveli i testosteronit ulet madje për 25 për qind kur kemi tepricë sheqeri në gjak, ndërkaq kur niveli i testosteronit ulet, ndikon në ereksion.

Similar Posts