Informacion

Këto janë shpendët e ujit dimërues në Liqenin Artificial të Tiranës (AOS)

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Për kërshërinë e të gjithë lexuesve AOS ofron shifrat e censusit të shpendëve të ujit dimërues në Liqenin Artificial të Tiranës, të ndërmarrë më 15 Janar 2018.

Bajza (Fulica atra) – 499 individë,
Kredharakë (T. ruficollis) – 37 individë,
Pulujëza (G. chloropus) – 31 individë,
Kredharakë gushëzi (P. nigricollis) – 2 individë,)
Karabullak i madh (P. carbo)– 1 individ dhe
Karabullak i vogël (M. pygmeus) – 1 individ.

Për fat të keq as edhe një rosë ndonëse numri i shpendëve të ujit në liqen është rritur.

Megjithë mungesën e rosave, Parku i Liqenit është i pasur me plot shpend të tjerë dhe plot vlera për qytetin. Le të mësohemi ta shikojmë pa e shqetësuar! / AOS-Albanian Ornithological Society

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comment here