Kompania Italiane: ‘Ofrojmë 1600 euro por nuk po gjejmë dot punonjës’

Pavarësisht se shumica e vendeve evropiane ankohen për shkak të papunësisë, një kompani në shtetit italian duket se po përballet me të kundërtën e kësaj. Ndërmarrja publike ka njoftuar prej kohësh se kërkon 70 punonjësit, për pozicionet si inxhinierë mekanikë projektues, punëtorë për punë 3 mekanike në zdrukthtari, në kontrollin e cilësisë së produktit etj. Por “Antonio Carraro”, një kompani e specializuar për ndërtimin e traktorëve për bujqësi në zonën e Padovas , po bën 6 muaj që nuk arrin të plotësojë vendet vakante.

“La Repubblica” raporton se kompania në fjalë është një nga tre kompanitë më të mëdha të Venetos me pagat mesatare më të lartë. Në njoftimin e saj, Liliana Carraro, përgjegjëse e marrëdhënieve me jashtë, shprehet se: Minimumi i rrogës qëofrojmë është 1590 euro.

Kemi bërë investime teknologjike të nivelit të lartë që kanë kushtuar 10 milionë euro. Po ndjekim një model fabrike digjitale ku gjithçka është e lidhur dhe nuk nevojiten më punëtorë për zinxhirin e montimit sikurse ka qenë dikur por nevojiten punonjës që janë në gjendje të përdorin dhe të manaxhojnë këtë proces. Tekniku nuk ka nevojë më të bëjë pis duart sepse nuk është në shërbim të makinerisë por është makineria në shërbim të tij” Ata shpjegojnë se arsyeja mos aplikimit për punë në këtë kompani, është se të rinjtë italianë kanë një ide të gabuar se çfarë do të thotë të punosh në një kompani metal mekanike.

Similar Posts