Kume: Opozita të propozojë emrat për në KQZ

 

Ish kryetari i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve Kristaq Kume e shkon zgjidhjen e ngercit te krijuar ne kqz vetem duke u bazuar tek kodi zgjedhor. Sipas Kumes per te patur zgjedhje me standartet e kerkuara dhe te gjitheparanuara opozita duhet te propozoje antaret e saj ne kete institucion. Per z. Kume propozimi me i fundit i partise socialiste per te zgjedhur nje kryetar te ri te komisionit qendror te zgjedhjeve ne menyre konsensuale, pervecse perben nje shkelje te plote te kodit zgjedhor, nuk jep garanci per nje proces zgjedhor te pakonstestueshem. Per Kumen palet nuk duhet te vendosin interesin partiak mbi ate kombetar per te krijuar nje klime sa me te favorshme per mbajtjen e zgjedhjeve te 23 qershorit, per te mos humbur keshtu nje tjeter shans per integrimin e vendit ne Bashkimin Europian.