Kuvendi voton dekretet e Presidentit për Gjykatën Kushtetuese e të Lartë

Anëtari më i ri i Gjykatës Kushtetuese u miratua me votat e demokratëve dhe të Lëvizjes Socialiste për Integrim. Fatos Lulo ishte në Gjykatën e Lartë dhe u aprovua për në Kushtetuese me 74 vota. Ndërsa dekretet e tjera të presidentit u miratuan me 71 vota. Kështu Kuvendi dha pëlqimin për anëtarë të gjykatës së lartë për Admir Thanzën e Tom Ndrecën, ku i pari vjen nga Kushtetuesja dhe i dyti nga Gjykata e Apelit. Ndërsa kryetari i Gjyaktës së Lartë u zgjodh Xhezair Zganjori, gjithashtu i ardhur në shkallën e tretë të gjyqësorit pas përfundimit të mandatit në Gjykatën Kushtetuese. Parlamenti miratoi një sër ligjesh ndër të cilat ndryshimet ligjore për koncecionet dhe partneritetin publik privat.