Categories
Kuzhina

Lazanja

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Si përgatitet Lazanja?
Lazanja

Përberesit:

  • 1 kg salcë me mish të grire ragu
  • 800 ml salcë beshamel
  • 1 kg peta për lasagna të gateshme
  • 100 gr djath kaçkavall të grirë
  • pak gjalpe

Udhëzimet:

Keto masa jane te llogaritura per 3-4 shtresa ne nje tave drejtekendeshe ose katrore.
Si fillim coni ne nje tenexhere te thelle ujin me kripe te zjej.
Merni taven edhe e lyeni me gjalpe.
Merni nje rrobe te paster edhe e shtroni mbi tavoline pasi mbi te do te coni nje nga nje petet.
Merni pakon me pete per lazanja edhe kur uji te filloj te zjej i zhysni nje e nga nje petet per 30 sekonda edhe i shtroni mbi rroben.
Filloni te shtroni petet tek tava deri sa te mbuloni siperfaqen e saj
Merni salcen beshamela edhe hidhni nje shtrese mbi pete, me pas e mbuloni me nje shtrese salce me mish te grire dhe e sperkateni me djath te grire.
Perserisni kete procedure per 3-4 here deri sa te keni mbaruar perberesit. Pjesa e siperme e lazanjes duhet te jete me salce beshamel, salce me mish te grire edhe e sperkatur me djathin e grire.
Merni letren alumin dhe mbuloni lazanjen, me pas e coni te piqet ne 200° per 30 minuta.
Mbas gjysem ore pjekeje hiqni letren alumin nga siperfaqa e lazanjes edhe e lini te piqet per 10 minuta te tjera deri sa siperfaqa te mar ngjyre te kuqeremte.

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *