Dieta

Limoni dhe dobitë e pazëvendësueshme te tij

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Përfitimet shëndetësore që marrim nga limoni janë të pazëvendësueshme (një nga të cilat është humbja e peshës qe shqetëson rëndom), por nëse limoni do të shoqërohet me ujë të ngrohtë dhe do të konsumohet në mëngjes esëll, atëherë këto përfitime të jeni të sigurt se do të shumëfishohen.

Një kombinmim i tillë ofron më shumë energji. Kombinimi i ujit me limon ndihmon për hidratimin e trupit dhe oksigjenimin e gjakut.

Për më tepër ndihmon në Detoksifikim. Uji me limon ndihmon në largimin e lëngjeve të tepërta dhe toksinave nga trupi. Acidi citric ndihmon në maksimizimin e enzimave që stimulojnë mëlçinë.

Një rsyeje tjetër që e bën që limoni të jetë i pazëvendësueshëm është se ai nxit një lëkurë të bukur. Dehidratimi kronik mund të lërë lëkurën të thatë, ndaj këshillohet ta filloni ditën tuaj me zgjedhjen e duhur “ujë me limon” ku vitamina C luan një rol kritik në mirëmbajtjen e lëkurës së shëndetshme dhe antioksidantët mund të luftojnë faktorët e plakjes, shqetësim për të gjitha femrat por jo vetëm….

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comment here