Martesat e vajzave shqiptare, shifrat e diskriminimit të frikshme

Studimi i fundit i kryer nga UNFPA, mbi gjendjen e popullsisë, nxjerr ne pah statistika të frikshme përsa i takon diskriminimit gjinor.

Në vendin tonë ende ndodhin aborte selektive për shkak se fetusi është femër, ndërsa me shqetësim shihen martesat në moshë të hershme.

1/10 vajza martohen nën moshën 18 vjeç dhe 70% e tyre divorcohen pas disa viteve.

Shqipëria renditet në vendin e 95 nga 142 vende të botës përsa i takon pabarazisë gjinore.

Similar Posts