Dieta

Mënyra të lehta për të humbur peshë

peshore1. Pi ujë

Thjesht sigurohu të pish 8 deri 10 gota ujë në ditë për çdo ditë. Mos e zëvendëso me ndonjë pije tjetër. Trupi juaj duhet gjithnjë të jet i hidruar. Veshkat tua do të të falenderojnë pasiqë e kan më lehtë të nxjerrin jashtë mbeturina. Me pirjen e mjaftueshme të ujit trupi juaj do të jet në gjendje të shkrij dhjamë në mënyrë më të efektshme. Dhe nëse pini një gotë ujë 10-15 minuta para se të hani (mëngjes, drek, dark) ju do të ndiheni i mbushur posa të filloni të hani. Edhe një fakt tjetër qesharak. A e ke ditë që mund t’i humbni 62 kalori duke pir ujë me akull?

2. Ha 5 herë në ditë
Fillo me mëngjes. Sa më shumë ha në mëngjes aq më pak do të doni të hani gjat natës. T’lutem mos e kalo këtë vakt sepse do të përfundosh duke ngrën çkado që të del para syve gjat tër ditës. S’është e thënë të ngopesh në të pestat vakte të ushqimit, thjeshtë 3 vakte me ushqim me madhësi normale dhe 2 vakte tjera me ushqime me pak kalori. Ha me mendje që trupi mos të ket më dëshir për ushqim. Nëse e trajton trupin tuaj si duhet edhe ai nuk do të të kërkoj më shumë vëmendje nga ti.
3. Bëj ushtrime fizike
Ushtrimet janë thelbësore që të humbim peshë. Nuk mundesh që tërë ditën të rrish ulur, hash e pish dhe të humbësh peshë. Futu në palester (regjistrohu) në Kosove kushton 10-25 euro në muaj dhe ushtro. Të ndihmon të ndertosh muskuj dhe se metabolizmi juaj përmirosohet (ngritet). Shpejt do të vëreni se si dhjami ikën dhe në vend të tij zhvillohen muskujt.
4. Përdor pjata më të vogla me ngjyra të errët
Industria Hoteliere ka ndryshuar mënyrën se si e shikojmë ushqimin. Sot një hamburger mundet të ushqej një elefant. Epo, ndoshta! Kontrollo porcionin heren tjetër kur të dalësh për të ngrënë.

Lexoni edhe: