Aktualitet

Mos hani vonë, shumë e rrezikshme për shëndetin

Mos hani vonë, shumë e rrezikshme për shëndetin

Ngrënia në orët e vona të natës ngadalëson rënien në peshë, thonë ekspertët. Rënia në peshë nuk është e lidhur vetëm me ushqimin, por çelësi i suksesit qëndron tek konsumimi i vakteve në oraret e duhura.

Studimet e fundit tregojnë se njerëzit të cilët konsumojnë ushqimin disa orë përpara gjumit janë më të predispozuar për të mposhtur fryrjen. Ndërkohë që ata persona që hanë në orët e vona të mbrëmjes kanë mundësi më të pakta për t’u dobësuar dhe gjithashtu rrezikohen nga diabeti.

Njohës të kësaj fushe theksojnë se ky studim tregon ndikimin që ka orari i konsumimit të ushqimit tek rënia në peshë.

Prandaj, zbatimi i orarit të konsumimit të ushqimit është një faktor i rëndësishëm për personat që duan të dobësohen.

Lexoni edhe: