Ndizet tensioni Turqi-SHBA. Erdogan paralajmëron Trump

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan ka leshuar paralajmërim te forte per SHBA-ne dhe levizjen e mundshme te presidentit Trump per njohjen e Jerusalemit si kryeqytet te Izraelit.

Erdogan, ne nje deklarate per kete ceshtje ka paralajmeruar mundësinë e ndërprerjes së marrëdhënieve me Izraelin për shkak të përpjekjeve për të shpallur Jerusalemin kryeqytet të Izraelit.

Si kryesues të Organizatës së Bashkëpunimit Islamik (OBI), Turqia deri në fund do të ndjek këtë çështje. Nëse vjen deri te kjo, menjëherë do të mbledhim krerët e OBI-t në Stamboll. Nëse kjo shkon edhe më tej, mund të vijë edhe deri te ndërprerja e marrëdhënieve tona diplomatike me Izraelin”, tha Erdogan, raporton AA.

Nderkohe “Hurriyet Daily News” shton se gjate takimit të grupit parlamentar të Partisë së tij për Drejtësi dhe Zhvillim (AKP) e cila qeverisë vendin, Erdogan e quajti Jeruzalemin si një “vijë të kuqe” për myslimanët.

Ai theksoi se Ankaraja do të marrë masa në rast të një lëvizjeje të mundshme të SHBA-së, duke përfshirë thirrjen e Organizatës së Bashkëpunimit Islamik (OIC) në Stamboll.

Një veprim i tillë nuk do të ishte vetëm shkelje e së drejtës ndërkombëtare, por edhe “një goditje e madhe për ndërgjegjen e njerëzimit”, tha Erdogan, duke shtuar: “A ka përfunduar SHBA-ja gjithçka dhe i mbeti vetem kjo?

Similar Posts