Categories
Travel

New York, rekord turistësh dhe fitimi

New-York-uQyteti i New Yorkut i quajtur ndryshe dhe si Molla e Madhe eshte vizituar kete vit nga me shume se 54.3 milione turiste nga e gjithe bota. Dhe nuk mbaron me kaq. Sipas te dhenave nga autoritetet turistike te qytetit deri ne fund te dhjetorit te ardhurat totale nga sektori turistik per kete vit ne New York do te arrijne vleren e plot 59 miliard dollareve. Hotelet , atraksionet turistike, muzeumet, restorantet, dhe dyqanet pa fund ne 5 distriktet me te njohura te qytetit kane dhe kontribut per arritjen e ketyre shifrave rekord.

new york