Nis trajnimi i KZAZ me mbështetjen e OSBE

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka nisur trajnim Trajnimi i trajnuesve te KZAZ-ve që zhvillohet me mbështetjen e OSBE-se dhe Këshillit te Evropës. Kryetarja e KQZ-së, Lefterie Lleshi deklaroi faktin se suksesi i zgjedhjeve detyrim ligjor.
Por sipas saj, pa bashkëpunimin e të gjitha hallkave nuk mund të ketë zgjedhje korrekte
Ndërsa përfaqësuesit e KiE kanë përcjellë dhe mesazhin e tyre palët politike, në funksion të realizimit të një procesi zgjedhor brenda standardeve.
“Zgjedhjet nuk janë për partitë por për qytetarët. Ligjet të rëndësishme për t’u zbatuar. Partitë politike të tregojnë vullnet për zbatimin e ligjit. Komisionerët duhet të zbatojnë ligjin”, u shpreh përfaqësuesi i KiE, Olszeski.