Categories
Kuriozitete

Njerëzit në Hënë kanë lënë edhe këtë krijesë

Keni dëgjuar për njerëzit që shkojnë në Hënë? Po për derrat e myshkut keni dëgjuar?

Mijëra krijesa të njohura edhe si “derra myshku” ishin në bordin e anijes Beresheet kur ajo u ul në Hënë në prill.

Krijesat e vogla janë jashtëzakonisht të forta dhe mund të mbijetojnë në temperatura jashtëzakonisht të ulëta dhe kushte të vështira dhe Fondacioni Arch Mission, i cili i dërgoi ato në hapësirë, beson se disa mund të kenë mbijetuar.

Ato janë gjallesa të vogla dhe thuajse 1 milimetër në madhësi.

Jetojnë në ujë ose në vende me myshk ose lagështi, dhe mund të gjenden në të gjithë botën në disa nga mjediset më ekstreme, nga malet e akullta dhe rajonet polare e deri te ekuatori i butë dhe në thellësitë e detit.

Së bashku me bibliotekën, Misioni Arch dërgoi mostra të ADN-së njerëzore dhe një ngarkesë tarifash, të cilat ishin dehidratuar, në Hapësirë.

Ne i kemi zgjedhur ato sepse ato janë të veçanta. Ato janë forma më e vështirë e jetës që njohim. Ato mund të mbijetojnë praktikisht çdo kataklizëm planetar. Mund të mbijetojnë në vakumin e Hapësirës, mund të mbijetojnë nga rrezatimi.

Këto krijesa kanë tetë këmbë me kthetra në fund, një tru dhe sistemin nervor qendror, dhe një gojë në formë të çuditshme pas gojës së tyre, e cila mund të thithë ushqimin.

Shkencëtarët besojnë se këto krijesa mund të jenë shkas që pas shumë e shumë vitesh të krijohet një formë e re jetese në planet dhe kontributin kryesor mund ta japin këto gjallesa.