Objekti misterioz që vjen rrotull sistemit diellor është një… anije nga kozmosi

Astronomët amerikanë kanë filluar analizimet elektronike të një asteroidit të quajtur Oumuamua, duke thënë se janë në kërkim të jetës aliene në objektin qiellor.

Objekti i madh misterioz me formë cigareje ka ardhur nga një sistem tjetër yjor, duke alarmuar kështu NASA-n.

Organizatorët e programit “Breakthrough Listen” filluan operacionet dje në teleskopin “Green Bank Telescope” në shtetin amerikan të Virxhinias.

Mes studiuesve të këtij objekti misterioz është edhe astrofizikanti i famshëm britanik, Stephen Haëking.

Trupi në formë cigare u zbulua për herë të parë në sistemin diellor në tetor dhe është koduar me emrin “lajmëtari”.

Pas vëzhgimit të djeshëm, studiuesit e “Breakthrough Listen” sugjeruan që Oumuamua mund të jetë më shumë se sa një asteroid.

Ata shprehen se forma e tij e çuditshme mund të tregojë se është një anije ndëryjore, e dizenjuar për të minimizuar fërkimin me gazrat dhe pluhurin në hapësirë.

Ai lëviz përmes hapësirës me plot 315,000 km / h, dhe është parë duke kaluar edhe pranë planetit tonë.

Asteroidi cilindrik, rreth 400 metra i gjatë, ka habitur shkencëtarët me formën e tij të pazakonte. /SYRI.net

Similar Posts