Categories
Dieta

Për një humor të mirë: konsumoni ushqime të pasura me vitamina B12

Vitamina B12 mund ta gjendet tek mishi i kuq, pula, peshku dhe produktet e qumështit.

Nëse ju preferoni spec djegës, fasule të kuqe ose mish viçi, një sallatë të bërë me marule dhe gjoks pule ose salmon të pjekur në skarë, një pjatë me brokoli: të gjitha këto pjata janë të pasura me acid folik dhe vitamina B12. Këto dy vitamina ndihmojnë në parandalimin e çrregullimeve të humorit dhe çrregullimeve të sistemit nervor qendror.

Mund të gjejmë acid folik në të gjitha varietetet e fasuleve dhe zarzavateve. Ndërsa vitaminën B12 mund ta gjejmë tek mishi i kuq, pula, peshku dhe produktet e qumështit.

Ushqime të tjera për menu që ju sjellin humorin:

  • Një sallatë spinaqi me salmon
  • Një omëletë me djathë dhe spinaq