Shëndet

Përmbajta e lartë e sheqerit ngadalëson funksionin e trurit

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Pijet dhe ëmbëlsirat që përmbajnë sasi të lartë të ëmbëltuesve, ngadalësojnë punën e trurin, pengojnë kujtesën dhe të mësuarit. Ndërsa studimet e mëparshme kanë treguar se si fruktoza dëmton trupin duke shkaktuar diabet, obezitet, ky studim është i pari që tregon se si ëmbëlsirat ndikojnë në tru. Këtu nuk bëhet fjalë për fruktozën natyrale që përmbajnë frutat, i cili përmban antioksidantë të rëndësishëm, por bëhet fjalë për ëmbëltues, shurup misri që përmbajnë sasi të lartë fruktoze që iu shtohen produkteve ushqimore apo ëmbëlsirave si ëmbëltues. Por, lajmi i mirë është se të ngrënit peshk si salmon apo arra, mund të luftojë këtë shkatërrim. Prof Gomez-Pinilla, drejtuesi i këtij studimi, sugjeron që në vend të ëmbëlsirave me ëmbëltues dhe pijeve me gaz, të konsumoni jogurt me fruta dhe shtojini sa më shumë dietës suaj ditore omega-3, për të mbrojtur trurin nga efektet e fruktozës.

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin