Categories
Makina

Përse është i famshëm treni “Orient Ekspres”?

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Ishte një tren pasagjerësh që lidhte Parisin me Stambollin. Rrugën e parë e kreu në 4 tetor 1883 dhe parashikonte disa ndërresa. Mes dy luftërave botërore ka patur tre linja paralele pa ndërresa, teksa njëra prej tyre shkonte deri në Londër. Treni pati një sukses shumë të madh falë komoditetit të vagonëve, luksit dhe shërbimit fantastik të restorantit. Në vitet Pesëdhjetë shërbimi rifilloi, por me mbylljen e kufirit mes Jugosllavisë dhe Greqisë, itinerari u desh të ndryshojë, teksa avioni po bëhej gjithnjë e më i preferuar si mjet transporti.

Në 14 dhjetor 2009, pas shumë ndryshimeve me kalimin e viteve, “Orient Ekspres” i ndal përfundimisht, por magjepsja prej tij ka mbetur në libra dhe filma të pafundëm./Bota.al

Orient Express, i braktisur në Belgjikë

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *