Peshku, sekreti për jetëgjatësi

Për të maksimizuar shanset për të jetuar më gjatë, zgjidhja reale është konsumi i peshkut. Të hash peshk redukton rrezikun e vdekjes, sigurisht që flitet për vdekjet e shkaktuara nga sëmundjet kardiovaskulare. Një studim i bërë nga Universiteti i Harvardit ka nxjerrë përfundimin se konsumi i rregullt i peshkut zgjat jetën nga reduktimi i rreziqeve të shumta të vdekjes. 2700 individë të shëndetshëm në fillim të studimit, u ndoqën për 16 vjet. Studiuesit zbuluan se njerëzit që hanin peshk jetonin mesatarisht 2.2 vjet më shumë se të tjerët. Kjo është për shkak të pranisë së omega-3 dhe acideve yndyrore që gjenden tek peshku. Ky studim tregoi se njerëzit që konsumojnë peshk mund të zvogëlojnë me 27% rrezikun e vdekjes edhe ulin me 35% rrezikun e  sëmundje kardiovaskulare.