Categories
Shëndet

Problemet që vijnë nga qëndrimi ulur

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Një mënyrë jetese ulur mund të ketë një ndikim shumë negativ në shëndetin mendor, mungesa e aktivitetit fizik çon në zhvillimin e depresionit dhe ankthit për shkak të mungesës së endorfineve.

Lëvizja rregullisht mund të përmirësojë gjendjen shpirtërore dhe të relaksojë trupin, gjithashtu shërben për vetëvlerësim, ndikon në prodhimin e serotoninës, duke ndihmuar në uljen e një mosbalance që mund të çojë në probleme të memories dhe mungesës së oreksit, njofton Klan Kosova.

Disa nga problemet që vijnë nga qëndrimi ulur janë: obeziteti, pagjumësia, deformimi në shpinë, sistemi i tretjes si dhe plakja më e shpejtë.

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *