Produktet e qumështit treten shpejt?

Është e vërtetë se kosi përmban probioticite, të cilat ndihmojnë në tretje. Dhe megjithatë, shumë njerëz kanë probleme tretjen e qumështit. Në realitet problemi është laktoza. Ky sheqer tretet nga një enzimë që është laktoza. Nëse kjo enzimë është e pranishme në mënyrë të kënaqshme, qumështi tretet mirë. Por në qoftë se kjo e fundit nuk është në sasinë e duhur, laktoza nuk tretet. Por pse foshnjat pini qumësht gjithë ditën? Thjesht sepse ata kanë aftësinë për të prodhuar laktozë në sasi të mëdha. Me kalimin e moshës, ulet prodhimi i laktozës në varësi të individit. Përsa i përket kosit të fortifikuar me probiticite, ai tretet shpejt duke qenë se këto molekula veprojnë mbi florën e zorrëve dhe forcojnë sistemin imunitar kundër patogjene.