Kuriozitete

Rekordi i rrallë në shifra/ Sa persona humbën jetën nga udhëtimi me avion në 2017?

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Të udhëtosh me avion është gjithnjë e më e sigurtë. Viti që sapo lamë pas është viti i një rekordi të rallë: Asnjë i vdekur nga aksidentet ajrore për pasagjerat që kanë udhëtuar me linjat e rregullta të transportit ajror. Sipas nje raporti të lexuar nga Lapsi.al nga ’Aviation Safety Netëork (ASN), një organizëm i specializuar në aksidentet e avionëve, 2017 do të mbahet mend si viti i sigurisë maksimale, ku megjithë numrin e tejshtuar të pasagjerëve, është ulur ndjeshëm numri i viktimave. Që nga viti 1970 numri i udhëtarëve të ajrit është demokratizuar ndjeshëm duke kaluar nga 300 milion në 3 miliardë udhëtarë në vit.
Me gjithë frikërat dhe ankthin që vazhdon të ngjallë transporti ajror, gjë që i atrubuohet pamjeve televizive të katastrofave të mëdha, udhëtimi me avion mbetet më i sigurti. Gjatë vitit 2017 kanë vdekur gjithsej 44 vetë, por asnjëri prej tyre nuk ka qenë pasagjer i një linje të regullt ajrore. Ata kanë mbetur të vdekur nga përdorimi i çarterave apo avionëve privatë. Ky është një kapërcim i madh në krahasim me vitin 2016 kur në gjithë botën humbën jetën 303 persona në 16 katastrofa të ndryshme ajrore.
Numri i vdekjeve me avion është shumë më i papërfillshëm se ai me makinë. Sipas organizatës botërore të shëndetësisë, në rrugët automobilistike vdesin 1,24 milionë vetë çdo vit. Pas atij me avion udhëtimi më i sigurtë renditet ai me tren ndërsa më i rrezikshmi ai me motor.
Aksidentet ajorore kane ardhur duke u reduktuar gjithnjë e më shumë pot ë mendosh se në vitin 1970 numri i atyre që humbën jetën nga udhëtimet në ajër ishte 2250 persona.

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comment here