Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Jeni sportiv, konsumoni rrushin e thatë do të jetë me efikase se të gjitha produktet e tjera për të përmirësuar jetën tuaj.

Rrushi i thatë përmban një zgjidhje efikase dhe jo të shtrenjtë, për të pasur plot energji dhe për përmirësuar performancat. Kjo, sipas një studimi amerikan.

Me natyral se pijet energjetike ose bonbonet në pazar, rrushi i thatë shfaqet, gjithashtu, me një interes real ushqimor për sportistët. Ato janë të pasura me lucide, burim energjie, sepse ato përmbajnë rreth 275 kalori për 100 gr, 5 herë më të mira se frutat e freskëta. Rrushi i thatë është i pasur, gjithashtu, me vitamina të grupit B që ndërhyn në përdorimin e glukozës dhe në prodhimin e energjisë.

Disa studiues të Universitetit të Kalifornisë kanë bërë një test me 11 vrapues meshkuj, ku i thanë të bënin tri herë vrap duke i matur me kronometër në tri javë. Ato u ndan në tre grupe: i pari pinte ujë përpara vrapit, i dyti konsumonte bonbone dhe i treti rrush të thatë.

Studiuesit kanë zbuluar qe rrushi i thate përmirëson shume performancen e vrapuesve sesa ato konsumonin bonbone, fale përmbajtjes se sheqerit.

Por ajo qe u vu re eshte se uji nuk ka pasur asnjë ndikim tek performanca e vrapuesve.

Frutat e thata përmbajnë, në fakt, 5 deri 16 për qind fibra rregullatore te transitit (në tretjen e ushqimit). Nëse keni probleme me zorrët, do te ishte e mira t’i gatuanit.

Ky studim ka dalë pas efektit të bananes dhe pijeve tek sportistët. Ajo ka treguar qe frutat janë, gjithashtu, shumë efikase, për nga frika për të mos u ndier të fryrë.

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin