Tech

Samsung 14 miliardë shpenzime për marketing

samsungBuxheti i Samsung për marketingut pritet të kalojë 14 miliardë dollarë këtë vit – më e lartë se kostoja e Lojërave Olimpike 2012 në Londër apo GDP-ja e Islandës.

Në një përpjekje për të nxitur fuqinë e saj, kompania e Koresë së Jugut do të reklamojë produktet e saj nëpër më tepër kanale televizive se më parë.

14 miliardë dollarë barazohet me rreth 5.4 për qind të të ardhurave të saj, krahasuar me 0.6 për qind të investimeve të Apple në këtë sektorin.

Samsung tani pritet të dalë në reklama televizive dhe në ato që shfaqen në kinema, dhe në ngjarje të mëdha nga Sidni në Nju Jork.

Në një deklaratë, Samsung tha se do të “vazhdojë të ndryshojë fuqinë tonë për të ruajtur vrullin e rritjes, duke u fokusuar në optimizmin e efikasitetit të aktiviteteve tona të marketingut.”

Lexo edhe  Si të kuptoni që telefoni juaj po përgjohet?

Lexoni edhe: