SHBA inkurajojnë dialogun Kosovë – Serbi për veriun

Ndihmëssekretari amerikan i Shtetit, Philip Gordon  ka thënë se serbët duhet të vendosin për veten e tyre në veri. “Ka ende shumë punë për të bërë në dialogun ndërmjet Kosovës dhe Serbisë, të lehtësuar nga BE-ja. Është e qartë se ende ka shumë dallime për veriun e Kosovës dhe ne i inkurajojmë palët që të flasin për këto. SHBA-ja e përkrah fuqishëm pavarësinë dhe integritetin territorial të Kosovës, por ne besojmë se ka mënyra që t’u lejohet banorëve lokalë, serbëve etnikë të veriut të Kosovës, që në mënyrë legjitime të zgjedhin përfaqësuesit e tyre, dhe që të drejtojnë vetë punët e tyre”, ka thënë Gordon. Ai ka shtuar se beson që marrja e kandidaturës për në BE do ta ndihmojë Serbinë që të normalizojë marrëdhëniet me Kosovës, që do të ishte mirë për të dyja palë.

Comments are closed.