Fetare

Shtatë perla nga Muaji i Ramazanit

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hena ne Muajin e Ramazanit

Perla e parë: Ramazani është muaji i mëshirës. Profeti a.s ka thenë: “Mjerë për atë që e gjen Ramazani dhe e lë atë pa kërkuar falje.”

Perla e dytë: Ramazani është muaji i agjërimit. “Kushdo që ha në një ditë të Ramazanit, pa ndonjë arsye serioze, nuk do të ketë mundësi ta kompensojë këtë ditë edhe nëse agjëron gjithë jetën.”

Perla e tretë: Syfyri. Profeti a.s ka thënë: “Me të vërtetë që Allahu dërgon mëshirë mbi atë që ha ose pi diçka në syfyr”.

Perla e katërt: Kur’ani. Profeti a.s ka thënë: “Zemrat ndryshken ashtu sikundër uji ndryshk hekurin. Përkujtimi I shpeshtë i vdekjes apo leximi i Kur’anit i pastron ato”. Ai gjithashtu ka thënë se në Ramazan, për çdo shkronjë të Kuranit, fitohen 10 shpërblime.

Perla e pestë: Namazi i teravive

Profeti a.s ka thënë: “Allahu e bëri agjërimin farz ditën dhe namazin e teravisë sunet gjatë natës”.

Perla e gjashtë: Itikafi (tërheqja për të bërë adhurim në xhami në 10 ditët e fundit)

Profeti a.s ka kryer itikaf në 10 ditët e fundit të çdo Ramazani, derisa ndërroi jetë.

Perla e shtatë: Nata e Kadrit

Zoti thotë në Kur’an: Nata e Kadrit është më e vlefshme se një mijë muaj”.

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comment here