Si ndihesh kur vdes? Personat që i kanë shpëtuar vdekjes tregojnë ndjesitë e tyre

Dihet që në të ardhmen të gjithë do përballemi me këtë përfundim, por se çfarë ndodhë pas vdekjes dhe si e përjeton një njeri mbetet e panjohur. Megjithatë, ata që mund të na japin një informacion më shumë rreth ndjesisë së të qenurit i vdekur janë njerëz që kanë shpëtuar nga vdekja. Disa  prej tyre kanë ndarë përvojat për të hedhur dritë mbi një prej mistereve më të mëdha të jetës.

Christopher Mooney nga Bristol ishte një nga ata që ndanë përvojën e tyre me faqen e pyetjeve dhe përgjigjeve, duke shpjeguar se ai më parë ishte në prag të vdekjes,  20 deri 30 sekonda nga fundi i jetës së tij. Sigurisht, ai i përshkroi ato moment si një  ndjenjën e qetë, duke thënë se ishte një nga ‘momentet më paqësore’ të jetës së tij. Ai shtoi se stereotipi i jetës që ndizet para syve tuaj ishte i vërtetë, pasi ai reflektonte mbi personin që kishte qenë gjatë jetës së tij duke menduar se nëse ai mund të kishte bërë gjëra ndryshe.

Nju Jorker Kiara St Clara kishte një histori më traumatike për të treguar kur ajo pësoi tronditje anafilaktike dhe zemra e saj u ndal për dy minuta, një përplasje që ajo e përshkruan si e vetmia më e keqe që do të kishte përjetuar ndonjëherë.

“Ishte një hapësirë ​​e errët dhe e zbrazët ku graviteti nuk duket se ekzistonte,” tha ajo. Kiara bërtiti për të dashurit që kishin vdekur tashmë për ta ndihmuar atë, por askush nuk erdhi dhe ndjeu keqardhje për gjërat që ajo nuk kishte bërë ende në jetë.

“Unë isha në të njëjtën kohë thellësisht e hutuar dhe e mërzitur”, tha një grua tjetër. Një grua kujton se si  ndihej duke u larguar nga trupi i saj dhe duke u tërhequr drejt një drite të shndritshme. / Bota.al

Similar Posts