Si përgatitet një gotë çaji e përsosur?

Ka 3 elemente për të bërë gotën e përsosur të çajit:

Gjethja e çajit

Cilësia – bima duhet të jetë natyrale dhe e freskët.
Sasia – sasia e gjethes (esencës) duhet në proporcion me sasinë e ujit të përdorur.

Uji

Cilësia – përdorni ujë të filtruar dhe të freskët.
Sasia – duhet gjithmonë në proporcion me sasinë e çajit të përdorur.

Ena ku do të shërbehet

Materiali – qeramika është më e mira, qelqi është i mirë gjithashtu ndërsa metali mund të japë një shije të padëshiruar.
Koha – çelësi për marrjen e ekuilibrit të përsosur në shije dhe cilësi.

koha_e_cajit

Comments are closed.