ShkencëUncategorized

Sot qielli mbulohet nga rënia e yje

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Yjet që bien, konsiderohen si lotët e Shën Lorencos

Sytë nga qielli për të admiruar yjet që bien. Shën Lorenco, e cila
njihet masivisht si nata kur bien yjet, ose nata e dëshirave festohet më
10 gusht.

Ata bien gjithnjë në të njëjtën periudhë të vitit, kur fenomeni i rënies së yjeve është më i dukshëm.

Në fakt spektakli qiellor mund të shijohet për shumë ditë, por maksimum i vizibilitetit do të jetë mes 12 dhe 13 Gushtit.

Nga pikëpamja shkencore, fenomeni verifikohet kur Toka kalon pranë
kryqëzimit të orbitës së saj me kometën Sëift-Tuttle, e cila lëshon këtë
re yjesh teksa bën trajektoren e saj rreth diellit.

Këto copa yjesh, duke penetruar më pas me shumë shpejtësi në
atmosferën tonë, digjen duke lëshuar në qiell edhe bishtin
karakteristik.

Kushtet optimale për t’i vrojtuar më mirë krijohen larg dritave të
qyteteve, në gjysmën e dytë të natës, mundësisht në vende të errëta dhe
atëherë mund të arrihet të dallohen qindra yje që bien, për qindra
dëshira.

Nëse ja vlen, ndaje me miqtë...
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Comment here