Android vs Nokia, në krye të kalsifikimeve

Platforma e telefonisë celulare nga Google, Android po vazhdon me rritjen marramendëse, dhe këtë e konfirmon edhe një raporti i fundit nga Gartner për tremujorin e fundit të vitit të kaluar, i cili thotë se sistemi operativ Android tani është prezent në 50.9 për qind të telefonave celularë në mbarë botën. Në vendin e dytë […]

Edhe Nokia do të ecë me hapin e kohës si Apple dhe Samsung?

Kompania Nokia duket se do të bëjë lëvizje tepër befasuese dhe që ka ngjallur një habi të madhe në treg dhe ndër konsumatorë. Ajo ka disa ditë që ka kthyer profilin e saj në Facebook dhe Twitter në ngjyrën jeshile. Faqja e mirënjohur teknologjike Boy Genius Report njofton se Nokia do të lançojë shumë shpejt […]

Gartner: Shitjet e pajisjeve Android do të arrijnë në një miliard këtë vit

Më shumë se një miliardë pajisje Android do të shiten në vitin 2014, sipas parashikimit të fundit nga Gartner. Firma tha se sistemi operativ do të jetë në 1.1 miliardë tabletë, telefona inteligjentë, orë dhe pajisje të tjera që do të shiten gjatë këtij viti, një rritje prej 26% në krahasim me vitin 2013. Megjithatë, […]

Google heq privatësinë nga Android

Google Inc ka hequr një tipar eksperimental të privatësisë nga sistemi i e saj Android, që i kishte lejuar përdoruesit për të bllokuar aplikacionet që të mblidhnin informacione personale të tilla si listën e adresave dhe vendndodhja e një përdoruesi. Ndryshimi do të thotë se përdoruesit e telefonave inteligjentë që përdorin Android 4.4.2, versionin e […]