Apple dhe Samsung mbizotëruesit e tregut telefonik

Apple dhe Samsung së bashku renditen në krye tëshitjes së telefonave celularë, për shkak të prodhimit më të madh të aparateve celularë. Sipas rezultateve të analizës së bërë nga Michael Walkley nga kompania Canaçord Genuity, vetë Apple duke iu falënderuar shitjes shumë të mirë të iPhone 4S realizoi 80% të prodhimit, që është rritje e […]

Edhe Nokia do të ecë me hapin e kohës si Apple dhe Samsung?

Kompania Nokia duket se do të bëjë lëvizje tepër befasuese dhe që ka ngjallur një habi të madhe në treg dhe ndër konsumatorë. Ajo ka disa ditë që ka kthyer profilin e saj në Facebook dhe Twitter në ngjyrën jeshile. Faqja e mirënjohur teknologjike Boy Genius Report njofton se Nokia do të lançojë shumë shpejt […]

Apple nxjerr në shitje kompjuterin e ri Mac Pro

Kompjuteri për profesionistët do të fillojë me një procesor 3.7GHz quad-core Intel Xeon E5, dy karta grafike AMD FirePro D300 GPU me 2GB VRAM secila, 12GB RAM dhe 256GB SSD — me një çmim prej 2,999 dollarë. Përdoruesit që kërkojnë më shumë mund të zgjedhin një me procesor 3.5 GHz 6-core Intel Xeon E5 me […]

Apple: 74% e pajisjeve përdorin iOS 7

Apple është duke mposhtur telefonat Android në të paktën një fushë: kalimin e përdoruesve në sistemin e ri operativ.Gati tre të katërtat (74%) e pajisjeve celulare të Apple tani janë të mundësuara nga iOS 7, sistemi operativ i prezantuar në mes të shtatorit, sipas një tabelë të përditësuar e cila është publikuar në faqen e […]