Gjembgomari : Bima misterioze plot vlera mjekësore

Gjembgomari është një bimë që lulëzon dhe që i përket familjes botanike të luledeles dhe mban emrin botanik Silybum Marianum. Kjo bimë nxjerr një lëng të ngjashëm me qumështin, i cila i jep asaj të gjithë ushqyesit e shëndetshëm që përdoren për trajtimin e sëmundjeve kronike të mëlçisë. Gjembgomari gjendet shpesh në gjendje të egër […]

Rreziku që vjen nga bimët medicinale / Flet Islam Cani

INTERVISTË/ Flet Islam Cani, kreu i Shoqatës së Konsumatorit Shqiptarë Tregtimi i bimëve medicinale në rrugë, mungon kontrolli për shitësit ambulantë. Ambalazhi plastik, stimulon shfaqen e sëmundjeve kancerogjene. Masat që duhet të merren për eliminimin e këtij fenomeni Në çdo cep të rrugëve të kryeqytetit të zë syri tregtar ambulantë që shesin bimë medicinale në […]