Trumza mjekon aknet

Trumza mjekon aknet

Rezultatet e testimit kanë treguar që tinktura bimore, e fituar nga trumza, vret bakteret vetëm pas pesë minuta veprimi. Shkencëtarët kanë vërtetuar që trumza (thymus vulgaris), të cilën, zakonisht e gjejmë në specialitetet mesdhetare, mund t’u ndihmojë njerëzve që kanë probleme me akne. Ilaçi shërues, në veçanti, u bën mirë individëve, tek të cilët, për…

Gjembgomari : Bima misterioze plot vlera mjekësore

Gjembgomari : Bima misterioze plot vlera mjekësore

Gjembgomari është një bimë që lulëzon dhe që i përket familjes botanike të luledeles dhe mban emrin botanik Silybum Marianum. Kjo bimë nxjerr një lëng të ngjashëm me qumështin, i cila i jep asaj të gjithë ushqyesit e shëndetshëm që përdoren për trajtimin e sëmundjeve kronike të mëlçisë. Gjembgomari gjendet shpesh në gjendje të egër…

Rozmarina ngroh enët e gjakut, si ta përdorni në kohën e ftohtë

Rozmarina ngroh enët e gjakut, si ta përdorni në kohën e ftohtë

Gjatë temperaturave të ulëta nën minus, njerëzit që kanë qarkullim të dobët periferik ankohen në dhimbje në gishtat e ngrirë të duarve dhe këmbëve, por edhe në veshë dhe hundë të ftohtë. Enët e vogla të gjakut ngushtohen shumë në motin e ftohtë, prandaj gishtat në duar dhe këmbë bëhen të ftohtë dhe dhembin, por…