Muzika ndihmon në zhvillimin e fëmijëve

Muzika ndihmon në zhvillimin e fëmijëve

On

Tashmë nuk janë vetëm hamendësime që muzikon ndihmon në zhvillimin sa më të mirë të fëmijëve, por kjo gjë është vërtetuar edhe shkencërisht. Për vogëlushët që ende nuk kanë filluar të flasin, përplasja e duarve në një daulle për të kërkuar ndjekjen…

Problemet me sytë te fëmijët

Problemet me sytë te fëmijët

On

Në moshën 14-15-vjeçare, praktikisht çdo fëmijë vuan nga miopia. Si rezultat i zhvillimit të teknologjisë bashkëkohore me hapa shumë të shpejtë, vitet e fundit miopia tek fëmijët e moshave të vogla dhe mesatare, kryesisht është rritur. Sistemi i shikimit të fëmijëve ndodhet…

Alarmi / Lodrat për fëmijët kanë lëndë të rrezikshme. Ruani fëmijët

Alarmi / Lodrat për fëmijët kanë lëndë të rrezikshme. Ruani fëmijët

On

Lëvizja e Gruas për Zhvillim Integral ka dhënë alarmin se lodrat e fëmijëve përmbajnë kimikate jashtë normës së lejuar. Përmes një deklarate për shtyp, ata sqarojnë se nga analizat e bëra në institutin e Fizikës Bërthamore, rezultoi se lodrat ishin të dëmshme…

Milingiti tek femijet, si shfaqet dhe si duhet ta parandalojme / Flet Imelda Zeqo

Milingiti tek femijet, si shfaqet dhe si duhet ta parandalojme / Flet Imelda Zeqo

On

Flet Imelda Zeqo, mjeke infeksioniste .Virozat që qarkullojnë në këtë stinë. Si shfaqet sëmundja e milingitit, dëmet që sjell ai në organizëm. Gripi, vaksinat e reja për këtë vit. Simptomat dhe si transmetohet virusi. Grupmoshat më të rriskuara që duhet të vaksinohen…