“Sangria”, Koktejli spanjoll i dashurisë

Sangria është një pije alkoolike e ëmbël me origjinë spanjolle, që shërbehet e freskët dhe konsumohet jashtë vakteve. Emri “Sangria” e ka prejardhjen nga fjala sangre, që do të thotë gjak, për shkak të ngjyrës së kuqe që ka . Kjo pije ka shumë variante recetash dhe ne do t’ju paraqesim një prej tyre. Gjithsesi […]

Gripi dhe frutat – më shumë fruta të mbani larg gripin

Këshillohet pushim, konsumim të sa më shumë frutave dhe perimeve. Kjo ju ndihmon për të luftuar me sëmundjet sezonale si gripi, bronkiti apo të ftohurit. Ndryshimet stinore nxisin sëmundjet Me ftohjen e kohës shtohen edhe rastet e shqetësimeve të rrugëve të frymëmarrjes. Në fillim tek të sëmurët vihet re pak djegie fyti. Më pas kjo […]

Forcimi i kockave me fruta dhe perime

Konsumimi i frutave dhe perimeve gjatë moshës së re ju ndihmon te forcimi i kockave dhe të keni kocka të shëndosha më vonë gjatë jetës. Një hulumtim i realizuar kohë më parë ka vërtetuar se dendësia e kockave është më e madhe te personat që konsumojnë ushqim të pasur me fruta. Autorët thonë se shpjegimi i […]