Izraeli me mision në Hënë – Dështon misioni, anija u përplas dhe u shkatërrua

Anija e parë hapësinore me financim privat është shkatëruar pasi u përplas në sipërfaqen e Hënën. Arsye për rrëzimin e saj ishte një defekt në motorin kryesor. Anija izraelite e quajtur Beresheet u përpoq të ulët butësisht në Hënë, por pësoi problem teknik gjatë zbritjes së saj në sipërfaqen e Hënës. Qëllimi i misionit ishte […]