Këshillimi psikologjik, ndikimi tek të prekurit me HIV-AIDS / Flet Redona Dudushi

INTERVISTË/ Flet Redona Dudushi, psikologe klinike pranë ISHP-së* Sa e rëndësishme është terapia e këshillimit. Trajtimi i rasteve të prekura, nevojë për këshillim. Stigmatizimi i sëmundjes, si pasojë e sjelljeve të rrezikshme të pacientit Ndonëse HIV-AIDS-i, nga ana mjekësore, konsiderohet si një sëmundje kronike, ende shihet si sëmundja më e sigmatizuar, edhe për shkak të […]

HIV/AIDS, sëmundja që mund të mbahet nën kontroll / Flet Marjeta Dervishi

Ekskluzive/ Flet Marjeta Dervishi, mjeke epidemiologe pranë Institutit të Shëndetit Publik HIV/AIDS, sëmundja që mund të mbahet nën kontroll Ja pse duhet kryer sa më shpejt testimi. Gratë shtatzëna, si mund të reduktohet sëmundshmëria tek fëmija. Numri i rasteve të raportuara deri në fund të vitit 2011 dhe grupmoshat më të prekura. Veprimet që duhet […]

Zbulohet proteina që mund të ndihmojë në vaksinën përfundimtare kundër HIV-it

Mjafton një kontakt i vogël me virusin HIV, për të sëmurur qelizat e gjakut, edhe ato që nuk do të infektohen në të vërtetë. Kjo lloj karte identiteti negative, që mund të ketë efekte negative për limfocitet që duhet të luftojnë virusin, hap derën e mundësive të tjera të kurimit. Zbulimi vjen nga një grup shkencëtarësh […]