Ishulli i Pashkëve / Ekspertët zbulojnë sekretin më të ruajtur të Ishullit të Pashkëve

Një ekip antropologësh arriti në përfundimin se banorët e ishullit të largët të Pashkëve, Rapanui, nuk kishin kontakt me botën e jashtme deri në mbërritjen e evropianëve në ishull në vitin 1722. Rezultatet e studimit u publikuan në revistën specialiste “Current Biology”. Studimi gjithashtu vë në dukje se në qoftë se ka pasur kontakte kulturore […]

Pse qeshin bebat?

Të gjithë i shohim bebat që qeshin e gëzojnë shumë. Teksa i shohim bëjmë pyetjen se përse ata qeshin? Nga revista shkencore “Plos One” një ekip ekspertësh në informatikë, robotikë dhe psikologjinë e zhvillimit, konfirmojnë dyshimin më të madh të prindërve. Kur bebat qeshin e bëjnë atë me një qëllim dhe qëllimi është të marrin […]

FOTO/ Zgjidhet misteri i mjegullës që vrau 12 mijë njerëz në Londër në vitin 1952

Shkencëtarët kanë arritur që të zgjidhnin enigmën e madhe të mjegullës vdekjeprurëse, e cila vrau 12 mijë qytetarë në Londër në vitin 1952. Në dhjetor të atij viti, një mjegull mbuloi të gjithë kryeqytetin britanik dhe shkaktoi vdekjen e 12 mijë njerëzve dhe shumë kafshëve, që kishin vështirësi në frymëmarrje. Por shkencëtarët kanë zgjidhur sot […]