Misteri i piramidave: Zbulimi i ri befason shkencëtarët

Misteri i piramidave: Zbulimi i ri befason shkencëtarët

Misteri i piramidave të Egjiptit është thelluar akoma më shumë pas zbulimit të një ‘dhome’ gjigande brenda Keopsit. Nuk dihet akoma se përse ekziston një ‘zgavër’ e tillë apo nëse brenda saj ka diçka me vlerë. Kjo për shkak se ajo nuk është e aksesueshme. Shkencëtarët japonezë dhe francezë e kanë bërë të ditur zbulimin…

Ç’domethënë simboli i kurorës së dyfishtë të Egjiptit?
|

Ç’domethënë simboli i kurorës së dyfishtë të Egjiptit?

Faraonët e lashtë egjiptianë zakonisht përshkruhen me një kurorë mbi kokë, apo një rrobë. Më e rëndësishmja nga këto ishte kurora e dyfishtë, e cila simbolizon unifikimin e Egjiptit të Epërm dhe të Poshtëm dhe mbahej nga faraonët duke filluar me Dinastinë e Parë rreth vitit 3000 pes. Emri i saj i lashtë egjiptian është…