Objekti misterioz që vjen rrotull sistemit diellor është një… anije nga kozmosi

Astronomët amerikanë kanë filluar analizimet elektronike të një asteroidit të quajtur Oumuamua, duke thënë se janë në kërkim të jetës aliene në objektin qiellor. Objekti i madh misterioz me formë cigareje ka ardhur nga një sistem tjetër yjor, duke alarmuar kështu NASA-n. Organizatorët e programit “Breakthrough Listen” filluan operacionet dje në teleskopin “Green Bank Telescope” […]

FOTO/ Zgjidhet misteri i mjegullës që vrau 12 mijë njerëz në Londër në vitin 1952

Shkencëtarët kanë arritur që të zgjidhnin enigmën e madhe të mjegullës vdekjeprurëse, e cila vrau 12 mijë qytetarë në Londër në vitin 1952. Në dhjetor të atij viti, një mjegull mbuloi të gjithë kryeqytetin britanik dhe shkaktoi vdekjen e 12 mijë njerëzve dhe shumë kafshëve, që kishin vështirësi në frymëmarrje. Por shkencëtarët kanë zgjidhur sot […]