Gjembgomari : Bima misterioze plot vlera mjekësore

Gjembgomari është një bimë që lulëzon dhe që i përket familjes botanike të luledeles dhe mban emrin botanik Silybum Marianum. Kjo bimë nxjerr një lëng të ngjashëm me qumështin, i cila i jep asaj të gjithë ushqyesit e shëndetshëm që përdoren për trajtimin e sëmundjeve kronike të mëlçisë. Gjembgomari gjendet shpesh në gjendje të egër […]

Rreziku që vjen nga bimët medicinale / Flet Islam Cani

INTERVISTË/ Flet Islam Cani, kreu i Shoqatës së Konsumatorit Shqiptarë Tregtimi i bimëve medicinale në rrugë, mungon kontrolli për shitësit ambulantë. Ambalazhi plastik, stimulon shfaqen e sëmundjeve kancerogjene. Masat që duhet të merren për eliminimin e këtij fenomeni Në çdo cep të rrugëve të kryeqytetit të zë syri tregtar ambulantë që shesin bimë medicinale në […]

Mënyra natyrale për të luftuar gripin

Mjekësia tradicionale Gripi dhe rrufa janë shumë të zakonshme gjatë stinës së dimrit. Në shumë raste mund të jenë të lehta dhe kalojnë për pak ditë, por ka raste që mund të kenë edhe komplikacione me pasoja. Mos e neglizhoni, sepse dhimbja, temperatura, ethet apo bllokimi i hundëve ndikojnë në gjendjen tuaj dhe në aktivitetin […]