Në kërkim të Nënë Terezës …

Shtator 19, 2012 / Në muajin mars të këtij viti, në Galerinë Kombëtare të Arteve, në Tiranë, u organizua konkursi ndërkombëtar për monumentin kushtuar 100-vjetorit të Pavarësisë së Shqipërisë. Ishte një ngjarje e shënuar në jetën publike dhe artistike, me përmasa mjaft të mëdha, ashtu siç e meriton ky përvjetor i lavdishëm i historisë së […]

Nënë Tereza

Nënë Tereza (1910 – 1997) Ishte fëmija i tretë i prindërve Kolë Bojaxhiu (Nikollë Bojaxhiu) me origjinë nga Mirdita dhe Drane Bojaxhiu (mbiemri i vajzërisë Barnaj) nga Novo Sella e Gjakovës. Lindi Nënë Tereza në Shkup, me datë 26 gusht 1910. Një ditë pas lindjes u pagëzua në kishën e Zemrës së Krishtit nga famulltari […]

Nënë Tereza, statuja me armë në Miami

Po sikur nënë Tereza të kishte qenë një nismëtare lufte në vend të një misionareje? Po sikur Gandi të “mbillte” dhunë në vend të inspironte të drejtat civile të individëve? Janë këto disa nga pyetjet e ngritura në ekzibicionin me monumente në Bayfront Park, USA, me titull : “War to War”. Aty gjenden figura të […]