Patatet – vlerat dhe dobitë e patateve në shëndet

Konsumi i patates, përveçse shijon së tepërmi, ka edhe mjaft vlera ushqyese, çka ndihmon në luftën kundër sëmundjeve. Të paktën sipas studimeve të ndryshme, rezulton se deri më tani patatet janë karbohidrate, të cilat përmbajnë edhe shumë proteina, kjo i bën një ushqim ideal për ata që duan të shtojnë në peshë. Prania e shumë […]

Forcimi i kockave me fruta dhe perime

Konsumimi i frutave dhe perimeve gjatë moshës së re ju ndihmon te forcimi i kockave dhe të keni kocka të shëndosha më vonë gjatë jetës. Një hulumtim i realizuar kohë më parë ka vërtetuar se dendësia e kockave është më e madhe te personat që konsumojnë ushqim të pasur me fruta. Autorët thonë se shpjegimi i […]

Vitaminat janë më të shëndetshme kur merren përmes ushqimit

Vitaminat dhe antioksiduesit janë më të shëndetshëm kur ato konsumohen përmes ushqimeve, se sa kur konsumohen përmes tabletave shtesë. Një varg studimesh tregojnë rëndësinë e konsumimit të antioksiduesve për parandalimin dhe trajtimin e një varg sëmundjesh. Ato përmenden si të efektshme për mbrojtjen e zemrës dhe qarkullimit të gjakut, si dhe si preventivë nga gati […]