Ushqimet me omega 3 na bëjnë më të zgjuar

Ushqimet me omega 3 Ngrënia e peshkut sjell rezultate më të mira në shkollë. Ky fakt tregohet nga një studim i Oxford University, i publikuar në revistën “Plos One”. Ky studim u zhvillua në një kampion prej 493 fëmijësh nga mosha 7 deri në 9 vjeçare. Ekspertët zbuluan se fëmijët që kishin nivel të lartë […]

Vaji i peshkut lehtëson simptomat e lupusit

Vaji i peshkut Suplementet me vaj peshku mund të ndihmojnë lehtësimin e simptomave të lupusit (Lupusi është sëmundje autoimune gjatë të cilët qelizat mbrojtëse të organizmit sulmojnë pjesët e shëndetshme të tij.), tregojnë studimet e realizuara kohë më parë. Personat e hulumtuar, të cilët kanë vuajtur nga sëmundja në fjalë, janë ndarë në katër grupe. […]

Vitaminat janë më të shëndetshme kur merren përmes ushqimit

Vitaminat dhe antioksiduesit janë më të shëndetshëm kur ato konsumohen përmes ushqimeve, se sa kur konsumohen përmes tabletave shtesë. Një varg studimesh tregojnë rëndësinë e konsumimit të antioksiduesve për parandalimin dhe trajtimin e një varg sëmundjesh. Ato përmenden si të efektshme për mbrojtjen e zemrës dhe qarkullimit të gjakut, si dhe si preventivë nga gati […]