NYT: Shqipëria, vendi që duhet vizituar

“New York Times” publikon listën e destinacioneve për vitin 2014, një sygjerim që u shkon të gjithë lexuesve të gazetes prestigjoze amerikane, ku në vendin e katërt renditet Shqipëria. Në foton e bërë në afërsi të Porto Palermos, ku shihet nje person që shetit bregdetin me kajakun e tij, Tim Neville, nje gazetar i pavarur […]

Magjia e ishullit Spitsbergen, Norvegji

Për të gjithë adhuruesit e dëborës dhe tokave të virgjëra, larg urbanizimit, ju këshillojmë të vizitoni ishullin Spitsbergen në Norvegji. Ndodhet pikërisht në një nga Rrethet Polare të Arktikut. Në fakt ky është një nga ishujt më të zbrazët dhe të pabanuar të rruzullit si dhe përbën tokën e fundit normalisht të vizitueshme, përpara se […]