Rusi, Erdogan dhe Putin bisedojnë për luftën në Siri

Rusi, Erdogan dhe Putin bisedojnë për luftën në Siri

Presidenti i Rusisë, Vladimir Putin, do të takohet javën e ardhshme në Soçi, me presidentët e Turqisë dhe Iranit, për të diskutuar për luftën disa vjeçare civile në Siri, kanë njoftuar sot përfaqësues të Kremlinit. Zëdhënësi i Kremlinit, Dmitry Peskov, u tha reporterëve se Putini, presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, dhe presidenti i Iranit,…

Turqia, lider botërore në prodhimin e pambukut pa GMO

Turqia, lider botërore në prodhimin e pambukut pa GMO

Turqia ka rezultuar vendi me prodhimin më të lartë në botë të fibrave të pambukut për njësi me fara të zhvilluara me metoda të mbarështimit klasik, pa bërë transferim gjenesh. Falë kërkimeve të nisura që në vitet e para të republikës në lidhje me pambukun, Turqia prodhon farën kombëtare të pambukut me anë të metodave…