Objekti misterioz që vjen rrotull sistemit diellor është një… anije nga kozmosi

Astronomët amerikanë kanë filluar analizimet elektronike të një asteroidit të quajtur Oumuamua, duke thënë se janë në kërkim të jetës aliene në objektin qiellor. Objekti i madh misterioz me formë cigareje ka ardhur nga një sistem tjetër yjor, duke alarmuar kështu NASA-n. Organizatorët e programit “Breakthrough Listen” filluan operacionet dje në teleskopin “Green Bank Telescope” […]

Zbulohet një planet i ngjashëm me Tokën / Vendbanimi më i afërt për një jetë të mundshme

Sipas  një zbulimi të ri, një planet me madhësinë e  njëjtë me Tokën dhe me një temperaturë të ngjashme të sipërfaqes mund të jetë “vendbanimi më i afërt për një jetë të mundshme”. Planeti i sapo zbuluar, quhet Ross 128b, dhe  u gjet rreth orbitës 11 vite dritë larg nga Toka. Me teknologjinë aktuale, do të […]