Ushqime për lëkurë të shëndetshme

Ushqime për lëkurë të shëndetshme

Rruga për një lëkurë perfekt kalon nga stomaku. “Kur organizmi humbet ekuilibrin e tij, një prej organeve të para që ndjen pasojat është lëkura”,- thotë dermatologia dhe pedagogia e studimeve master për Mjekësi Estetike në Universitetin e Pavias në Itali, Magda Belmontesi. Stomaku që punon mirë është në bazë të mirëqenies së përgjithshme, por edhe të…

Dieta New York / Humbni peshë duke ngrënë

Dieta New York / Humbni peshë duke ngrënë

Nëse jeni në kërkim të një diete efikase dhe të shëndetshme, ndoshta principet e të ashtuquajturës dietë njujorkeze (dieta new york) do t’ju ndihmojnë që të ushqeheni shëndetshëm si dhe të humbni peshë.  Këtë plan të të ushqyerit e ka bërë David Kirsch, i cili është i bazuar në programin e ushtrimeve sportive dhe, natyrisht,…

Ushqimet organike që pastrojnë mëlçinë

Ushqimet organike që pastrojnë mëlçinë

Mëlçia luan një rol thelbësor në procesin e metabolizmit. Përmes saj kalojnë të gjitha substancat që hyjnë në trup, mes tyre edhe toksinat dhe ilaçet. Për të pasur një shëndet të mirë është e domosdoshme të ndjekim një mënyrë korrekte ushqyerjeje, me bazë frutat dhe perimet, të cilat janë thelbësore për dezintoksikimin e organizmit dhe…

Ushqime për dobësim; mënyra më e mirë për të humbur peshë

Ushqime për dobësim; mënyra më e mirë për të humbur peshë

Keni pyetur veten së fundmi ‘si të dobesohemi‘? Të ashtuquajturat super-ushqimet, janë ushqyese dhe dhënëse energjie që ndihmojnë në ndërtimin e kockave, parandalimin e sëmundjeve kronike, përmirësimin e shikimit tuaj dhe madje edhe të mbajturit e mendjes suaj të mprehtë. Por, gjithashtu këto janë ushqime për dobësim, që ju ndihmojnë për të humbur peshën e…

Ushqime anti-plakje

Ushqime anti-plakje

1. Fasulet e kuqe Ato janë një burim shumë i mirë i flavonoideve, një familje e rëndësishme e antioksidantëve, që mund të mbajnë nën kontroll plakjen. Përveç kësaj, indeksi i ulët glicemik i tyre dhe përmbajtja e lartë e fibrave, shpjegon kontributin e tyre për të mbajtur nivelet e glukozës në gjak të qëndrueshme. 2….

Ja 5 ushqimet që dëmtojnë jetën seksuale

Ja 5 ushqimet që dëmtojnë jetën seksuale

Kripa Futja e lartë e natriumit në organizëm është njëri ndër shkaktarët kryesorë të tensionit të lartë të gjakut (thuhet në studimin më të ri të Universitetit Tulejn), shkakton disfuniksionin erektil, i cili nuk mund të trajtohet me medikamente të përmirësimit të libidos. Soja Një studim që e ka bërë Universiteti i Harvardit zbulon që…