Vitaminat janë më të shëndetshme kur merren përmes ushqimit

Vitaminat dhe antioksiduesit janë më të shëndetshëm kur ato konsumohen përmes ushqimeve, se sa kur konsumohen përmes tabletave shtesë. Një varg studimesh tregojnë rëndësinë e konsumimit të antioksiduesve për parandalimin dhe trajtimin e një varg sëmundjesh. Ato përmenden si të efektshme për mbrojtjen e zemrës dhe qarkullimit të gjakut, si dhe si preventivë nga gati […]

Zbulohet proteina që mund të ndihmojë në vaksinën përfundimtare kundër HIV-it

Mjafton një kontakt i vogël me virusin HIV, për të sëmurur qelizat e gjakut, edhe ato që nuk do të infektohen në të vërtetë. Kjo lloj karte identiteti negative, që mund të ketë efekte negative për limfocitet që duhet të luftojnë virusin, hap derën e mundësive të tjera të kurimit. Zbulimi vjen nga një grup shkencëtarësh […]